Kylätalolla on valokuvanäyttely

Kylätalolla on valokuvanäyttely

Kylätalon saliin (Kouluntie 23, Vihtijärvi, II krs) on hiljattain ripustettu valokuvanäyttely Carpe Diem. Aiheina ovat Säkylän Pyhäjärvi sekä ranskalainen puutarha, kuvat ovat lähtöisin Outi Virmavirran kamerasta - mutta miten ne päätyivät kylätalon seinälle?

Säkylästä (alunperin Harjavallasta) kotoisin olevan Ranskassa asuvan Outin valokuvanäyttely oli esillä Säkylässä Huvila Haapsaaressa kuluneena kesänä. Syksyn tullen oli aika purkaa näyttely ja Säkylässä käyneiden vihtijärveläisystävien kanssa tuli puheeksi näyttelyn tulevaisuus. "En tiedä", kertoi Outi, "ne pitäisi irrottaa kehyksistä ja viedä kai Ranskaan, jonne taas olen lähdössä loman jälkeen". Tästä syntyi idea valokuvanäyttelystä kylätalolla.


Osa näyttelyn kuvista on otettu Outille rakkaasta Säkylän Pyhäjärvestä, joka kuvaajan taustana tässä. Kuva: Pia Mattila-Lonka.

Kuvat siirrettiin kehyksineen Vihtijärvelle ja ripustettiin kylätalon saliin käyttäjien iloksi. "Mikäli joku haluaa lunastaa jonkun kuvan itselleen, on se tietenkin mahdollista", kertoo Outi. "Minuun voi olla suoraan yhteydessä sähköpostitse ja Pullisen Kaarina toimii paikallisena yhteyshenkilönä. Luonnollisesti kyläyhdistys saa oman osuutensa mahdollisesta tuotosta", lupaa myös Vihtijärven kylän ja kyläkoulun ystäväksi tunnustautuva Outi, joka viettääkin suuren osan Suomessa viettämistä loma-ajoistaan Vihtijärvellä.

Näyttelyn kesto on vielä auki. Ehkäpä yksi kylätalon rooleista voi jatkossakin olla taidegalleria, kuten muutaman kerran aiemminkin. Kylätalon seinällä olleet kunniakirjat on siirretty kirjastohuoneen vitriiniin näyttelyn ajaksi. 

Näyttelyyn voi tutustua ja vieraskirjaan jättää puumerkkinsä sekä mahdolliset kommenttinsa kylätalon ollessa avoinna ja kokousten sekä harrastepiirien yhteydessä. Kaikille kyläläisille tila on avoinna ainakin kyläsuunnitelmailloissa ke 28.9., ke 26.10. ja su 20.11. sekä kyläkokouksen yhteydessä ke 2.11.2016. Näyttelyyn pääsee toki tutustumaan muinakin ajankohtina sopimuksen mukaan. Suunnitteilla on myös kyläkahvila syysloman aikoihin, tuolloin saattaa tavata myös itse valokuvaajan. Yhteystieto: Kaarina Pullinen / 044 2760 004.

(8.9.2016 KP)

 

Klikkaamalla lisätietoja