Avaimet maisemaan – hanke starttaa kyläkävelyllä Vihtijärvellä

Avaimet maisemaan – hanke starttaa kyläkävelyllä Vihtijärvellä

Avaimet maisemaan- hanke on Ykkösakseli ry:n toiminta-alueella Länsi-Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa toimiva hanke, joka on kohdistettu kylien luonnon- ja maisemanhoitoon. Mukana hankkeessa Uudenmaan alueella on viisi kylää. Alustavasti mukaan ovat ilmoittautuneet Vihdistä Vihtijärvi ja Vanjärvi ja Lohjalta Väänteenjoen alue, Lohjan saaristo ja Nummi. Hanketta hallinnoi ProAgria Länsi-Suomi ja Länsi-Suomen Maa-ja kotitalousnaiset. Hanketta vetävät Uudenmaan puolella Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten maisema-asiantuntijat Auli Hirvonen ja Noora Kalliomäki. Hanke loppuu maaliskuussa 2018.

Hankkeessa tehdään yhdessä asukkaiden kanssa kyliin maisemanhoitosuunnitelma, kyläkävelyjä ja pidetään talkoita. Maisema on tärkeä osa alueen historiaa ja identiteettiä. Hankkeen tavoitteena on lisätä kylien asumisviihtyisyyttä, edistää luonnon monimuotoisuutta ja kehittää maisemaa. Jokainen kylä saa määritellä kaikkien tärkeimmät kehittämiskohteet joihin hankkeessa keskitytään.

Vihtijärven kylällä järjestetään kyläkävely la 3.9 klo.12 - 14, kyläkävelyllä keskustellaan maiseman historiasta ja maisemanhoidosta. Tervetuloa mukaan kuuntelemaan tarinoita Vihtijärven kylästä!

Kyläkävelyn reittisuunnitelman löydät tästä linkistä.

Lisätietoja
Noora Kalliomäki, ProAgria Etelä-Suomi, Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset
Puh. 0400 682 144

Klikkaamalla lisätietoja