Kansanlaulumessussa kaikki pääsevät laulamaan yhteen ääneen!

Kansanlaulumessussa kaikki pääsevät laulamaan yhteen ääneen!

Vihtijärven Kappelissa kaikuivat tutut sävelet juhannussunnuntaina 26.6.2016 klo 10 täpötäydessä salissa. Tilaisuus oli kesävieraiden kirkkopyhä toteutettuna kansanlaulumessuna. Pappina toimi Antti Hirsto ja kanttorina oli Ulla Eho-Saario.


Tavallisesta messusta poiketen säestys ei tullut uruista vaan säestäjänä oli oikea kansamusiikkiyhtye Vihtijärven malliin. Pappi Antti tarttui omaan kitaraansa, toista kitaraa näpelöi kesäasukas Lauri Jämsänen. Kuoronjohtaja Bernice Brummer soitti tuttua viuluaan. Hanuritrion muodostivat kyläläiset Pertti Vikgren ja Raine Oksa sekä kanttori Ulla. Komeasti soivat tutut sävelet, uusin Anna-Maija Kaskisen sanoituksin, ja veivät messua jouhevasti eteenpäin.

Kesäasukas Maija Keskinen avusti messussa lukemalla päivän lukukappaleet. Kyläläinen Aila Vaskela avusti ehtoollisen jaossa. Suntio Anne Hampori oli loihtinut kappelin taas kauniiksi juhlatilaksi ja keitellyt maistuvat kirkkokahvit.


Ennen kirkkokahveja kappelikuoro muisti ahkeria laulajiaan kuoromerkein. Kesäasukkaista vakituisiksi kuorolaisiksi solahtaneet Sinikka ja Lauri Jämsänen saivat 2-vuotiskuoromerkit. Jo 40 vuotta eri kuoroissa laulanut kylän vakituinen asukas Antti Siltala (oik.) sai ansaisemansa komean kuoromerkin ruusukkeen koristelemana.

Kirkkokahvit nautittuamme jännitimme vielä Vihtijärven diakoniakerhon järjestämien arpajaisten voittojen osumista, jos ei ihan itselle, niin ainakin jollekin läheiselle.

Monet olivat ne iloiset kohtaamiset lämpimässä, aurinkoisessa suvessa ystävien ja tuttujen kesken. Kuulumiset vaihdettin ja toivoteltiin mukavaa kesää. Ja sitten taas kukin lähti taholleen, omiin toimiinsa.

(28.6.2016 Teksti: Pirkko Karjalainen, kuvat: Asko Ojanne)

Klikkaamalla lisätietoja