Viikon verran yleisurheilua Nummituvalla

Viikon verran yleisurheilua Nummituvalla

Nummituvan kentällä riittää maanantaina hulinaa ja vilskettä, kun Vihtijärven Uhkan yleisurheilukoulu on juuri starttaamassa. Ensimmäisen päivän lajeina ovat pikajuoksu ja kuulantyöntö, eikä innostusta 6-11-vuotiaiden lasten ryhmästä ainakaan puutu.

Yleisurheilukoulussa lapset pääsevät viikon ajan tutustumaan monipuolisesti erilaisiin lajeihin pelien ja leikkien avulla. Viikon kruunaa miniolympialaiset, joissa päästään hyvässä hengessä kisaamaan joissakin opituissa lajeissa. Harjoituskertojen loppuun kuuluu myös yhdessä venyttely ja rentoutuminen, sekä fiilisten ja opittujen asioiden kokoaminen.

Koulun vetäjinä toimivat nuoret urheilijat Varpu Virmavirta (14) ja Jasse Vihtkari (17). Varpulle tämä on jo kolmas vuosi yleisurheilukoulun ohjaajana. ”Vetäminen on hauskaa! Siinä oppii ohjaamaan ja opettamaan asioita, joista joitakin on itsekin vasta oppinut – joten tämä on myös itselle hyvää kertausta”, Varpu kuvailee.
Jasse on puolestaan käynyt ohjaamista varten valmennuskurssin. ”Aina tämä on ollut mukavaa, ja on hienoa, jos saadaan uusia nuoria urheilijoita Vihdin Viestiin”, Jasse sanoo. ”Itse olen oppinut sen, ettei kaikkia vain yksinkertaisesti aina kiinnosta jotkin lajit. Sitten täytyy vain yrittää tehdä harjoituksista innostavampia, ja sitä kautta myös mielenkiintoisempia. Ja onhan tässä sekin, että vaikka aina opetellaan samat asiat ja kaikki ne lopulta oppivat, niin jokaisissa ryhmissä on eri ihmiset, jolloin vetäminen on aina vähän erilaista”, Jasse kertoo kokemuksistaan yleisurheilukoulujen parissa.


Ohjaajakaksikko Varpu Virmavirta ja Jasse Vihtkari.

Hämeenlinnasta piakkoin Vihtijärvelle perheineen muuttava Nina Kallio löysi yleisurheilukoulun netistä, etsiessään Vihtijärveltä kesätoimintaa lapsille. ”Löysin googlettamalla vanhan ilmoituksen koulusta, ja otin yhteyttä Jukka Vihtkariin, että oltaisiinko tätä järjestämässä tänäkin vuonna”, nuoremman lapsensa Kaapon (2) kanssa kentän laidalla seisova Nina kertoo. Yleisurheilukouluun osallistuva tytär Netta (9) tulee syksyllä Vihtijärven kouluun kolmannelle luokalle. ”Koulun, ja koko kylänkin pienuus voi tulla etenkin Netalle yllätyksenä, joten on hyvä, jos tällaisen toiminnan kautta pääsee jo vähän etukäteen tutustumaan muihin lapsiin”, Nina selittää.

Vaikka ohjaajien selitys pikajuoksuun liittyvästä leikistä keskeytyykin huutoon ”mä en tajuu hölkäsen pöläystä!”, pääsevät kaikki kuitenkin lopulta tekemään ja osallistumaan. ”Ohjaajat on ihan hyviä, ja oon oppinut jotain uutta ainakin pikajuoksusta”, sanoo 10-vuotias Niklas. Veeti (7) vastaa kysymykseen millaista urheilukoulussa on ollut lyhyesti ja ytimekkäästi yhdellä sanalla: ”Kivaa.” Niklas on samaa mieltä, vaikka pikkuveljen läsnäolo onkin vähän rasittavaa.

Ehkäpä yleisurheilukoulun myötä Uhka saa riveihinsä uusia nuoria yleisurheilijoita. Mutta ennen kaikkea yleisurheilukoulussa tärkeintä on liikunnan ilo ja hyvä yhteishenki.Jasse ohjeistaa lapsille seuraavaa pikajuoksuun liittyvää peliä.

(7.6.2016 Myrsky Virmavirta)

Klikkaamalla lisätietoja