Syökerin uimarannalla toistuvaa ilkivaltaa

Syökerin uimarannalla toistuvaa ilkivaltaa

Uimaranta on vaarassa saada käyttökiellon

Julkaisemme oheisen kirjoituksen Kiinteistöyhtymä Hiiskulan kartanon / Hans Brummerin pyynnöstä.

Kylän uimaranta Syökerissä on kokenut useamman kerran ilkivaltaa viimeksi kuluneen vuoden aikana. Uimarannan rakennuksia on rikottu ja sotkettu. Esimerkiksi wc:n ovi ja lasi on rikottu ja wc:n kansi on varastettu. Lisäksi pukukopin seiniä on töhritty. Roskia ja tupakantumppeja heitetään minne sattuu, vaikka uimarannalla on jäteastia. Rannalle on myös ajettu mopolla kieltomerkeistä ja paikalla olevista ohjeista huolimatta. Myös avotulta on sytytetty rannalle, ja joistakin koivuista on revitty kaarnaa pois.
Tällainen toiminta ei missään nimessä kuulu jokamiehenoikeuksiin. Syökerin uimarantaa ei ole koskaan tarkoitettu nuorison kesäviikonloppujen rymypaikaksi.

Ilkivallan teko on nyt tullut siihen pisteeseen, että Hiiskulan kartano, jonka yksityisellä maa-alueella Alimmaisen luonnonkauniilla rannalla uimaranta sijaitsee, harkitsee nyt uimarannan lopullista sulkemista ja rakennelmien poistamista, mikäli ilkivalta ei lopu välittömästi.
Hiiskulan kartano on aikoinaan rahoittanut uimarannan mittavat muutos- ja rakennustyöt, jotta kyläläisillä sekä muilla henkilöillä olisi mahdollisuus nauttia virkistävästä uimisesta kesäaikana. Hiiskula ei kuitenkaan halua toimia rannan jatkuvana siivous- ja korjausautomaattina. Kartanon hyväntahtoisuus, rannan luovuttaminen kylän asukkaille virkistyskäyttöön, ei saa johtaa siihen, että pieni joukko (todennäköisesti nuoria) terrorisoi kesäiltaisin uimarantaa ja sen ympäristöä.

Tämä on viimeinen ja ainoa kirjallinen varoitus , eikä Hiiskulan kartano tämän jälkeen enää keskustele asiasta kenenkään kanssa, vaan ryhtyy edellä mainittuihin toimenpiteisiin välittömin vaikutuksin.

On täysin käsittämätöntä että ilkivalta vain jatkuu. Allekirjoittanut on täysin turhautunut tilanteeseen, eikä mitenkään voi hyväksyä tätä edesvastuuttoman rikollisen toiminnan jatkumista uimarannalla. Ilkivalta kohdistuu suoraan Hiiskulan kartanoa ja kyläyhdistystä kohtaan. Toivoisin todella, että edellä mainittuihin toimenpiteisiin ei tarvitsisi ryhtyä sen vuoksi, että pieni joukko nuoria ihmisiä ei kunnioita vaan sen sijaan tuhoaa toisen omaisuutta. Ilmeisesti tämä joukko pitää ilkivallan tekoa hauskana ajanvietteenä viikonloppuiltaisin uimarannalla. Samalla kavereille pitää näyttää olevansa ”Kova Jätkä”. He eivät ajattele mihin seuraamuksiin toiminta johtaa kun kiinnijäämisriski ns. ”rysän päältä” ilkivallan teosta on pieni. Säännöt on tehty noudatettaviksi koko yhteiskunnassa ja rikkeet sääntöjä ja lakeja vastaan rangaistaan Suomen rikoslain vaatimalla tavalla.

Vanhemmat, seuratkaa ja kyselkää lastenne perään sen suhteen, miten he viettävät vapaa-aikansa ja kenen kanssa he ovat kavereita. Opettakaa lapsillenne alusta alkaen mikä on oikein ja väärin, jotta pysytään pois rikolliselta tieltä. Viime kädessä Te vanhemmat kannatte vastuun alaikäisten lastenne edesottamuksista lain edessä.

Kiinteistöyhtymä Hiiskulan kartanon
psta

Hans Brummer, osakas

 

(23.5.2016 HE)

Klikkaamalla lisätietoja