Laskiaisriehasta loskiaisriehaksi

Laskiaisriehasta loskiaisriehaksi

Sunnuntaina vietettiin Nummituvalla perinteistä laskiaisriehaa. Edellisvuonna koko tapahtuma peruttiin kelien mentyä kehnoiksi, mutta tänä vuonna päätettiin kuitenkin nauttia siitä, mitä meillä on, eli lähinnä loskasta. Harmaa sää verotti varmastikin kävijämäärää, mutta jonkun verran ihmisiä kävi kuitenkin hernekeitolla ja makkaralla. Paloautokin pääsi muutaman kierroksen lapsia ajeluttamaan.


Paloauto kierrätti lapsia ja lapsenmielisiä.

Jäälle oli kolattu kanisteri-curling -rata jota myös käytiin pelailemassa. Samalla radalla oli tarkoitus käydä myös kylän yhdistysten välinen kilpailu, mutta VPK:n lisäksi muita joukkueita ei paikalla näkynytkään. Liekkö sitten menestyspaineet käyneet liian koviksi? Paikalla olleiden yhdistysten yhteisellä päätöksellä VPK julistettiin voittajaksi ja sille annettiin valtuudet nimetä seuraavan vuoden kisan järjestäjä. Näillä valtuuksilla VPK nimesi Uhkan juonimaan ensi vuoden kilpailun.


Kuva kylän yhdistysten kilpailusta. Ratkaisuhetket käsillä.

Toiveissa tietysti on, että säiden haltija olisi jatkossa hieman armollisempi laskiaistapahtumille. Olisihan se kuitenkin hauskaa taas päästä kunnon pulkkamäet järjestämään.

 

(9.2.2016 Olli Saira)

Klikkaamalla lisätietoja