Kyläuutiset

Ikimuistoinen taide-elämys Nummituvalla

Ikimuistoinen taide-elämys Nummituvalla sunnuntaina 19.11.2017

Heikki Vihisen ohjaamassa runoteoksessa Maasta tullut Antti Virmavirta tulkitsi monitahoisia Aaro Hellaakosken tekstejä tavalla, mikä jätti yleisön haukkomaan henkeään.
Kuulija jäi esityksessä Virmavirran juurevan tulkinnan vangiksi. Teoksen lopussa hänet vapautettiin armeliaasti runoilijan sanoin:

”Nyt se portti painuu viimeinkin umpeen; aivan hiljaa,
huomaamatta silmän yhdenkään siirryt lopulliseen.
Olet vapaa.”

Tervetulosanat lausuneen Minna Suurosen mukaan ”tämä esitys on Jukolan talon lahja kylälle, Suomelle ja kaikille muillekin”.

Tässä yhden perheen huikeassa Suomi 100 -tilaisuudessa kuultiin myös kaksi Varpu Virmavirran lausumaa runoa sekä Myrsky Virmavirran ja Jaakko Virmavirran kaksi laulua Hellaakosken sanoin. Kahvi- ja leivonnaistarjoilutkin olivat Jukolan talon takuuvarmaa käsialaa.

(20.11.2017 Tero Pullinen)

Halloween keräsi yhteen lapset ja aikuiset

Halloween oli jälleen menestys

Vihtijärven hämärässä illassa vietettiin Halloween-juhlaa Nummituvalla perjantaina 3.11.2017. Tapahtuman saivat aikaan Vihtijärven koulun oppilaat, vanhemmat sekä muu vapaaehtoinen talkooväki. Koulun oppilaat askartelivat tapahtumaan somisteita, ja osa oli myös paikan päällä somistamassa juhlatilaa ja auttamassa loppusiivoamisessa. Vanhemmista sekä talkooväestä koostunut peräti 31-henkinen ryhmä suunnitteli, askarteli, somisti, leipoi tuotteita ja oli paikalla erilaisissa toimintapisteissä vetäjinä. Tapahtumaa suunniteltiin ja toteuteltiin useita viikkoja,  ja päivää ennen h-hetkeä rakenneltiin ja somistettiin paikan päällä. Innostuneella ja positiivisella asenteella toteutettu tapahtuma jätti kaikkiin osallistuneisiin iloisen mielen. Tapahtuman tuotto käytetään Vihtijärven koulun oppilaiden hyväksi.

Tapahtumailtana ensimmäiset lapset olivat jo jonottamassa toimintapisteiden lipunmyntiin hyvissä ajoin. Kiire oli kova päästä kokeilemaan kaikkea kammottavaa!
Janoisimmat ja nälkäisimmät löysivät kauhukahvilan heti tapahtuman alettua ja pääsivätkin nauttimaan herkuista.
Disco starttasi heti kuudelta ja sielläkin riitti innokkaita tanssijoita koko tapahtuman ajan. Pienimpiä juhlijoita ei meinannut saada sieltä pois taukoilemaan.

Nummituvan pihalla pääsi kokeilemaan haamuratsastusta, ja  innokkaita ratsastajia riittikin tapahtuman loppuun asti. Haamuratsastus tarjosi myös mukavan "jäähyn" kaiken tohinan oheen.
Palkintoja jaettiin parhaista asuista sekä kurpitsanveistosta. Pukukisan voitti Dracula Juha Ahvenharju (josta ei harmillisesti ole saatavilla valokuvaa, sillä mies luurasi kameran takana). Toisen ja kolmannen sijan jakoivat luuranko Paulus Palonen ja narri Niklas Hellberg.
Kurpisanveistokisan voitti Verneri Saari. Toiseksi veisteli Matias Kautonen ja kolmanneksi Lukas Kautonen.

Tapahtumaan tultiin kauempaakin, mm. Nurmijärveltä, Lopelta sekä naapurikylistä Vihdistä. Paikalle saapui myös aikuisia ilman lapsia kannattamaan koululaisia ja juhlimaan lapsenmielisesti. Lastenlasten kanssa paikalle saapuneet isovanhemmat ihmettelivät, ettei tällaista tapahtumaa ole missään! 

 
Kuten teemaan kuului, sekä aikuiset että lapset olivat vähän pelottavia. Sarin (vas.) ja Minjan tyylit.


Kauhukahvilasta sai ostaa sekä suolaisia että makeita herkkuja.


Salin koristelussa oli nähty vaivaa. Upeat valoteokset pääsivät hyvin esille hämärässä, ja tunnelma oli pelottava, mutta vain sopivasti.

 
Toimintapisteissä pelattiin pelejä, ratkottiin arvoituksia ja tehtiin kasvomaalauksia.


Ilta antoi aikuisellekin luvan leikkiä. Kuvassa Petri Palonen ja Heini Romo-Lappalainen.

 
Joissakin peleissä koeteltiin myös aivonystyröitä. Kuten kuvasta oikealla voi nähdä, kammottavien asujen eteen oli nähty vaivaa.


Verneri Saaren veistämä voittoisa kurpitsa.

Koulun vanhempainyhdistys kiittää kaikkia tilaisuuteen osallistuneita! 

(18.11.2017 Miia Utriainen ja HE, kuvat Juha Ahvenharju)

Suomi100-tilataideteos on rakentumassa – tule mukaan talkoisiin!

Suomi100-tilataideteos on rakentumassa – tule mukaan talkoisiin!

Jotkut kyläläiset ovat ehkä huomanneet, että Lopentien ja Kytäjäntien risteyksessä on jotain tekeillä. Carunan uuden puistomuuntamon läheisyydessä on pyörinyt ihmisiä vähän väliä ja alueelle ilmaantui joitakin päiviä sitten kasa kiviä. Maanantaina 13.11. saattoi joku hieraista silmiään, kun iltahämärissä kivikasa sai päälleen soutuveneen. Tiistaina illan kahmassa alue on siistitty siimaleikkurilla.

Tule mukaan rakentamaan kylän omaa, hieman epävirallista Suomi100-taideteosta! Lauantaina 18.11. klo 10 alkaen paikalle tarvittaisiin talkooväkeä. Ota mukaan rautakanki sekä iloinen ja reipas mieli. Luvassa on lihasharjoittelua kivien siirtelyn ja sadan harjaterästangon maahan istuttamisen yhteydessä.

(15.11.2017 KP)

Nummituvalla vietetään kahta tapahtumaa lauantaina 25.11.

Nummituvalla vietetään kahta tapahtumaa lauantaina 25.11.

Vihtijärven VPK:n naisjaosto on perinteisesti järjestänyt syystempauksen Nummituvalla syys-lokakuussa. Valtakunnallinen Päivä Paloasemalla -tapahtumaa on vietetty marraskuun lopulla. Tänä vuonna tapahtumat päätettiin yhdistää: Marrasmarkkinoita ja Päivä Paloasemalla -tapahtumaa vietetään Nummituvalla (Lopentie 1616, Vihtijärvi) lauantaina 25.11.2017 klo 11-15.

Marrasmarkkinat täyttävät Nummituvan salin kirpputori- ja muiden tuotteiden myyntipöydillä ja hyvinvointipisteillä. Nuoremmalle markkinaväelle on ongintaa ja kasvomaalausta.

Ravintolan puolella on tarjolla edullisesti useamman sopan ja kokin keittobuffet sisältäen tykötarpeet ja jälkiruuan tai kahvin.

Päivä Paloasemalla puolestaan tarjoaa paloautoajelua, VPK:n toimintanäytöksiä, kodin turvallisuusrasteja ja -tietoutta, lisäksi pääset vilkaisemaan paloautotallia.Nummituvan salin markkinatunnelmaa 2011/kuva: Juha Ahvenharju

Tervetuloa markkinatapahtumaan!

Varaa myynti-/hoitopaikkasi (5€ sisätiloissa/3€ pihalla) vpk:n naisosastolta 20.11. mennessä puhelimitse tai spostilla: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 050 5249189 tai This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 050 5714034

(9.11. A.N.)

Runonäytelmä kunnioittaa satavuotiasta Suomea

Runonäytelmä kunnioittaa satavuotiasta Suomea

Vihtijärvi saa oman Suomi100 -tapahtumansa. Aaro Hellaakosken tuotannosta ammentava runonäytelmä Maasta tullut sai ensi-iltansa jo 25 vuotta sitten, mutta palaa nyt estradeille Vihtijärven Nummituvalla. Tapahtuman takana on vihtijärveläinen Jukolan talo, jota isännöi näyttelijä Antti Virmavirta.

Virmavirta kertoo, että halusi järjestää kotikylällään jotakin Suomi100 -teemaista. Maasta tullut -runonäytelmän uudelleen lämmittäminen oli ollut mielessä useasti aiemminkin, mutta nyt hetki tuntui oikealta. Sama vanha porukka lupautui mukaan talkoohengessä, ohjaaja Heikki Vihisen johdolla.


Antti Virmavirta loi Vihtijärvelle oman Suomi100 -tapahtuman. (Kuva: Varpu Virmavirta)

Heikki Vihinen kertoo, että esitys kannattaa lämmittää uudelleen, sillä se on ”yksikertaisesti hyvä”. Hellaakosken tekstit ovat eri tavoin maailmaa pohtivaa ja ihmisen maanpäällistä vaellusta peilaavaa. Hellaakoski lähestyy aiheitaan usein yksityiskohtien kautta, tekstin pysyessä ihmistä lähellä.

Runonäytelmän myötä tekijät haluavat osaltaan kunnioittaa satavuotiasta Suomea. ”Samalla haluamme nostaa esiin yhden niistä merkittävistä kulttuurivaikuttajista, jotka ovat jääneet ehkä vaille suurempaa huomiota”, Vihinen sanoo. Aaro Hellaakoski (1893-1952) oli suomalainen runoilija, joka kirjoitti myös proosaa ja esseitä. Hellaakosken merkitys suomalaisen lyriikan kehityksessä on ollut merkittävä.

Vihinen tuo runonäytelmän mielellään pienelle kylälle ja Nummituvan nostalgiseen saliin. Lavatanssien kulta-ajoista, jolloin Nummituvan estradilla esiintyivät maan suurimmat tähdet Olavi Virrasta Hurriganesiin, on vierähtänyt aikaa, mutta paikan henki on ennallaan. Vihinen muistuttaa, että kulttuuri ponnistaa nimenomaan pienistä yhteisöistä, vaikka nykymaailman ”humputuksissa” asia saattaakin joskus unohtua.


Maasta tullut on Heikki Vihisen ohjaus. (Kuva: Harri Hinkka)

Runon suuri sisältö

Antti Virmavirran matkassa runot ovat eri tavoin kulkeneet läpi elämän. Äidinkielen opettajana työskennellyt äiti pani pienen pojan lausumaan runoja, välillä jopa vasten tämän tahtoa. Siitä jäi kuitenkin kytemään kipinä, joka vuosien myötä johdatti Antin runojen pariin myös työssään, jopa runoviikon taiteelliseksi johtajaksi saakka.

Näyttelijän tärkeimpiä työkaluja on käsikirjoitus. Runoa Antti kuvailee eräänlaiseksi tiivistetyksi käsikirjoitukseksi. Runo on kuitenkin paljon punnitumpaa tekstiä – jokainen säe kertoo ja sisältää paljon.
”Runous on kova laji”, Antti tiivistää.

 

Suomi100: Runonäytelmä Maasta tullut Nummituvalla sunnuntaina 19.11.2017 klo 14. Katso tapahtumailmoitus.

(6.11.2017 HE)

More Articles...

 1. Koululaiset saivat ensiapukoulutusta
 2. Kuusenhavuja tarjolla haudoille
 3. Tervetuloa osallistumaan myyjäisiin kyläyhdistyksen hyväksi!
 4. 70 vuotta Vihtijärven Marttojen historiaa
 5. Mannerheim tuli tutuksi
 6. Palvelutaloyhdistys täytti 20 vuotta
 7. Hiiskulassa jäi puimatta yli 30 hehtaaria peltoa vuonna 1974
 8. Luontokurssin syksyyn kuului kiviä ja kuvia
 9. Rokokallion retki avasi silmät syksylle
 10. Vahvistuva Vihtijärvi -hanke edistää kylän elinvoimaisuutta
 11. Kirpputorin kausi oli vilkas
 12. Koulun vanhempainyhdistys aloitti lukuvuoden toimintansa
 13. Miehittämätön ilma-alus lensi Vihtijärvellä
 14. Liikennemerkki kertoo palokunnasta Lopentien varrella
 15. Äänitestauksia tehdään kylällä tiistaina 19.9.2017 klo 9-16
 16. Vihtijärven koulussa vietettiin hillo- ja pannukakkupäivää
 17. Kylämaisema kohenee
 18. Mitä opettaja Venesjärvi kertoi Keliinin papan asumuksesta?
 19. Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry tutki Vihtijärven veden tilaa
 20. Koulutusta tarjolla otsikolla Tulevaisuuden maaseutuyrittäjyys
 21. Polkujuoksijat kävivät myös Rokokalliolla
 22. Harrastuskausi alkaa – kylällä on mistä valita!
 23. Palopaint 2017 kokosi palokunnat Nummituvalle
 24. Nyt valppaana - Murtomiehiä tai -naisia liikkeellä!
 25. Koulu alkoi Vihtijärvellä 10.8.2017 aamulla klo 9.00
 26. Sadonkorjuumessut kirpputorilla 27.8.
 27. Pakastimet täyteen hernettä!
 28. Kylänpään kipputorilla tehtiin taidetta
 29. Muutos asiointiliikenteen yhteystiedoissa 1.8.2017 alkaen
 30. Kylän hautausmaalle muistomerkkialue
 31. Kirpputorin katukeittiötapahtuma oli menestys
 32. Kylänpään kirpputorin pihalla pop-up katukeittiöt su 16.7. lounasaikaan
 33. Sää suosi Tiistaikerhon kesäjuhlia Syökerin uimarannalla
 34. KHO hylkäsi Vihtijärven ja Nurmijärven valitukset
 35. Rokokallio tarjosi hienot puitteet Avoimet Kylät -tapahtumalle
 36. Vihtijärven kirpputorilta löytyy aarteita
 37. Koulut loppuvat ja kylätalolla alkaa leiri - Tarkista työkaluvarastosi!
 38. Peikot pääsivät pihalle
 39. Perhekerho päättyi Vihtijärvellä
 40. Hautakivipalvelu käy Vihtijärven hautausmaalla viikolla 22
 41. Nurkat kuntoon ja maisema siistiksi - tule raivaussahakurssille lauantaina!
 42. Vuoden 2017 kylälehtemme on ilmestynyt
 43. Kyläkirppis heräsi talvihorroksestaan
 44. Uimarannan laituri on paikoillaan
 45. Otto ja Romulus Vihtijärvellä to 18.5.
 46. Koulun pihalle saapui kesä
 47. Kylänpään kirpputori aukeaa perjantaina 2.6. klo 16
 48. Kylätalon varustetaso parani
 49. Kylän yhdistykset istuttivat muistopuun
 50. Amanuenssi ja maisema-asiantuntija kylän historian tulkkeina
 51. Harkitsetko hankerahoituksen hakemista - hankeinfo Nummituvalla to 18.5.2017
 52. Pajuja kannattaa säilyttää
 53. Vihtijärven Kappelikuoro –iloinen laulajaryhmä 60 vuotta
 54. Hautausmaalla talkoiltiin keskiviikkona 3.5.2017
 55. Hiiskulalle harmia jätteistä
 56. Tieliikenneonnettomuusharjoitus Koulunummentiellä
 57. Kansanedustaja Eerikki Viljanen antoi tukensa kylien kehittämiselle
 58. Diginatiivit ja kansakoulun kasvatit
 59. Kyläkirpputorin toimintaa uudistetaan
 60. Kylällämme on ollut pub jo vuoden
 61. Hiiskula palkkaa nuoria kesätöihin
 62. Kaksi vihtijärveläistä kunnanvaltuustoon
 63. Pääsiäisnoidat virpoivat kylällä
 64. Vihtijärveläinen yrittäjä: päivitä yritystietosi kylälehden toimitukseen!
 65. Ennakkoäänestys ja vaalikahvila saivat vihtijärveläiset liikkeelle
 66. Vihtijärvellä voi äänestää ennakkoon sunnuntaina 2.4.2017 - valmistaudu myös kahvittelemaan!
 67. Kappelikuoro täyttää 60 vuotta
 68. Syökerin Tuvalla kävi arvovieraita
 69. Neljä vihtijärveläistä ehdolla kuntavaaleissa
 70. Sähköjohdot piilotetaan maan alle
 71. Marttojen joukkue voitti ristinollan
 72. Kylä- ja turvallisuussuunnitelmat kommentoitavana
 73. Koululaiset kävivät tiistaikerhossa
 74. Tienkäyttäjän linja palvelee
 75. Ladut ja kelit kohdillaan
 76. Paikallislehti sekoitti järvet
 77. Lue hankeblogia
 78. Huomio Vihtijärven nuoret: tässä tulee kesätyöasiaa!
 79. Vihtijärven järvissä ei saa pyytää rasvaevällisiä taimenia
 80. Kylätalolla joogataan maanantaisin, haluatko tulla mukaan?
 81. Nummituvan kentällä pääsee luistelemaan
 82. Villi taimen Vihtijärvellä
 83. Sanoja surusta – konsertti kappelissa 13.1.2016
 84. Onnellista vuotta 2017 vihtijärveläisille!
 85. Käytä harkintaa ja varustaudu - jäiden paksuus vaihtelee
 86. Mikä on parasta joulussa?
 87. Vihtijärveläispariskunta vietiin Linnaan - saman kylän asukas sai ansiomerkin
 88. Piparipäivä ja laaja-alaiset oppimiskokonaisuudet
 89. Joulupukki piipahti jo kylällä
 90. Nummituvan kentän jäädyttäminen on alkanut
 91. Nummituvan salin lattiaa kunnostetaan 16.1. - 22.1.2017
 92. Kaatunut puu aiheutti sähkökatkon
 93. Puurojuhlassa tunnelmoitiin ensimmäisenä adventtina
 94. 1. adventtina Vihtijärvellä laulettiin uusista virsikirjoista
 95. VPK:n hallitukseen muutoksia
 96. Päivä paloasemalla -tapahtumaa vietettiin lauantaina
 97. Vihtijärven kolmas kyläsuunnitteluilta pidettiin 20.11. kylätalolla
 98. Ensimmäistä adventtia vietetään perinteisesti
 99. Puurojuhla kaipaa järjestäjiä
 100. Kylätalolla talkointiin - puhdasta tuli!
 101. Nummituvan kuntosali on suljettuna 14.-15.11.
 102. Petoeläimet ja me -iltaa vietettiin kylätalolla
 103. Syksyn kyläkokous on pidetty
 104. Toinen kyläsuunnitelmailta kylätalolla
 105. Kauhistuttava viikonloppu tulossa
 106. Kylämaisemaa kohennettiin talkoilla
 107. Vihtijärven vanhustenjuhlalla pitkä perinne
 108. Susi-info koululla
 109. Vihtijärvihölkkä juostiin mukavassa syyssäässä
 110. Tunnistatko takin?
 111. Nyt voit osallistua kylämaiseman suunnitteluun
 112. Koko perheen iloinen päivätapahtuma la 8.10. klo 11-15 Nummituvalla
 113. Rokon retkellä herkuteltiin ja nautittiin auringosta
 114. Uusi kyläsuunnitelma on hyvällä alulla
 115. Nummituvalla talkoot lauantaina
 116. Jäitkö pysäkille? Linja-autoliikenteen aikataulut ovat muuttuneet
 117. Susihavaintoja Vihtijärvellä
 118. Puuvartiset kasvit kiinnostivat
 119. Sanoja surusta - Runoja ja lauluja sekä Anna Tallgrenin sävellyksiä surun kohdatessa su 25.9.2016 Karkkilan siunauskappelissa
 120. Keskustalaisten kiertue piipahtaa myös Vihtijärvellä
 121. Perhekerhossa tavataan ja tutustutaan
 122. Kylätalolla on valokuvanäyttely
 123. Kyläkyselyn arvonta on suoritettu
 124. Kyläkyselyn vastausaika on päättynyt
 125. Kyläkirppari sulkee ovensa su 4.9.
 126. Avaimet maisemaan – hanke starttaa kyläkävelyllä Vihtijärvellä
 127. Kyläkysely sulkeutuu keskiviikkona 31.8.2016 - vaikuta nyt!
 128. Palokunnat pelasivat värikuulasotaa Vihtijärvellä
 129. Naisten kuntopiiri alkaa taas ti 23.8.
 130. Ylisepässä raikuivat maakuntalaulut komeasti
 131. Koulu alkoi keskiviikkona
 132. Patoon ja kosteikkoon tutustuttiin sunnuntaina
 133. Kyläkyselyn vastausaikaa on jatkettu 31.8.2016 saakka
 134. Kylätalolla joogataan syyslukukaudella maanantaisin
 135. Lähde pato- ja kosteikkoretkelle sunnuntaina!
 136. Tervetuloa maakuntalaulujen iltaan
 137. Hernettä tarjolla Koulunummentiellä
 138. Joko vastasit kyläkyselyyn? Vastaa ja voita!
 139. Tiistaikerholaisten perinteistä kesäjuhlaa vietettiin Syökerin rannalla
 140. Kansanlaulumessussa kaikki pääsevät laulamaan yhteen ääneen!
 141. Juhannuskisoissa hikoiltiin hyvin mielin
 142. 4H-leiri valtasi kylätalon
 143. VPK:n Lähtövarmuus 2016-hanke saa Leader-rahoituksen
 144. Pihalta salaattiin - villiyrttikurssi
 145. Poikkea kahville lauantaina
 146. Pub sai nimen
 147. Viikon verran yleisurheilua Nummituvalla
 148. Koululaisten kesäloma alkoi
 149. Kirpputorimyyjiä kaivataan viikonlopuksi
 150. Kylälehti kopsahti postilaatikoihin
 151. Eskarit kukitettiin päiväkodin kevätjuhlassa
 152. Vihtijärven Uhkalle jättipotti kunnanmestaruusviesteistä
 153. Luontokurssi on polkaistu käyntiin
 154. Lähde kannustamaan Vihtijärvi Vihdin viestimestariksi
 155. Syökerin uimarannalla toistuvaa ilkivaltaa
 156. Nummituvalla laulettiin raskasta karaokea
 157. Koululaiset istuttivat orvokkeja
 158. Yleisurheilukoulu starttaa Nummituvalla 6.6.2016
 159. Hankeinfossa esiteltiin kaksi meneillään olevaa hanketta
 160. Muistutus luonnossa liikkujalle
 161. Risto Kivistöstä vuoden 2016 vesiensuojelija
 162. Syökerin Sauhuissa ennätysmäärä yleisöä
 163. Retki lähetysjuhlille
 164. Kirpputori herää talviunesta
 165. Kyläyhdistys valitti korkeimpaan hallinto-oikeuteen
 166. Vahvistuva Vihtijärvi -hanke alkoi
 167. Anu Kuuselan muistojuhlaa vietettiin 19.3.2016
 168. Kesätyötä tarjolla 15-17 -vuotiaalle nuorelle
 169. Syökerin tupa tarjoaa syntymäpäiväkahvit
 170. Järjestyksenvalvojan kertauskurssi Nummituvalla 16.4.2016
 171. Palvelutaloyhdistykselle valittiin uusi puheenjohtaja
 172. Kevät!
 173. Valtiovarainministeriö hylkäsi Vihtijärven osakuntaliitosesityksen
 174. Martat retkeilivät auringon paisteessa
 175. Ilta Flyygelin Ääressä oli mukava matka musiikin maailmaan
 176. Syökerin tupa sai uuden järjestyksen
 177. Syökerin tupa suljettuna viikonlopun
 178. Vahvistuva Vihtijärvi-hanke alkaa huhtikuussa
 179. Nummituvan alue on yleisöltä suljettu viikonlopun ajan
 180. Rokokallion latu on avattu
 181. Laskiaisriehasta loskiaisriehaksi
 182. Kynät sauhusivat kylätalolla
 183. Kutsu Anu Kuuselan muistojuhlaan 19.3.2016
 184. Syökerin Tupa valmistautuu 10-vuotisjuhliin
 185. Vihtijärven martoilla vuoden ensimmäinen Martta-ilta
 186. Nummituvalla luistellaan keskiviikkona 20.1.2016
 187. Vihtijärven kyläyhdistyksen uusi hallitus järjestäytyi
 188. Tiistaikerhon kevätkausi alkaa tiistaina 12.1.
 189. Kova pakkanen viivästyttää kentän jäädytystä
 190. Kirjoittajakurssi Vihtijärven kylätalolla 6.-7.2.2016
 191. Hyvää uutta vuotta!
 192. Koululaisten joululoma alkoi
 193. Uudistetut ja silti perinteiset pikkujoulut vietettiin Nummituvalla
 194. Vihtijärvellä laulettiin Vihdin seurakunnan ensimmäiset kauneimmat joululaulut
 195. Kyläyhdistyksen joulukortteja on taas saatavilla
 196. Tiistaikerhossa vietettiin pikkujoulua
 197. Joulunodotus alkoi puurojuhlasta
 198. Kyläyhdistykselle myönnettiin Vuoden alkiolainen teko 2015 -palkinto
 199. Vihdin kunta ei tohdi luopua Vihtijärvestä
 200. Nummituvalla tutustuttiin vpk:n toimintaan
 201. Veikko Virkistä kyläyhdistyksen uusi puheenjohtaja
 202. Päivä paloasemalla 21.11.2015 klo 11-14
 203. Jo kolmannet Halloween-karnevaalit pidettiin Nummituvalla
 204. Kyläkokouksessa pääsi tunteiden kirjo valloilleen
 205. Nurmijärvi toivotti vihtijärveläiset tervetulleiksi
 206. Rakas kylämme johtotähti Anu Kuusela nukkui pois
 207. Kaunis sää siivitti Vihtijärvihölkän uuteen osanottajaennätykseen
 208. Osakuntaliitosesityksen käsittely on alkanut
 209. Upeita revontulia havaittiin Vihtijärven yllä - ensimmäiset yöpakkaset saapuivat
 210. Rokokallio täyttyi puheensorinasta
 211. Vaarallinen puunkaato sai onnellisen lopun
 212. Pelastuslaitos aloitti geokätköilyn
 213. Palokuntanuoret syysleirillä Vihtijärvellä
 214. Syystempauksen suosio pitää
 215. Rokokallio kutsuu retkelle sunnuntaina 4. lokakuuta
 216. Syystempauksessa tänä vuonna myös huutokauppa
 217. Koulun retki Kuuseloille
 218. Koulukuljetukset puhuttivat koulun vanhempainillassa
 219. Maailman ainoita lentäviä nisäkkäitä bongattiin Vihtijärvellä
 220. Kylänpään kirpputori tiedottaa
 221. Perhekerho jatkuu perjantaisin
 222. Jäsenrekisteriin kaivataan vielä päivitystietoja
 223. Head Care avasi ovensa Klaukkalassa
 224. Kaikki voivat blogata
 225. Harrasta syksyllä omalla kylällä
 226. Vihtijärven koulussa on nyt 50 oppilasta
 227. Lapset siunataan koulutielle
 228. Kylän keskustan linja-autopysäkki saa taas katoksen
 229. T-paitatilauksen voi vielä tehdä
 230. Kaalipeijaisia vietettiin Handolinien pihapiirissä
 231. Sadonkorjuusesonki kuumimmillaan - Kaalipeijaisia vietetään maanantaina 20.7.2015
 232. Kellohelmat vetivät Nummituvan täyteen
 233. Kylätalosta tulee entistä kauniimpi
 234. Nummituvalla pääsee 50-luvun tunnelmiin sunnuntaina 5.7. klo 17
 235. Nummituvalla kisattiin sateesta piittaamatta
 236. Osakaskuntaa juhlittiin lämpimissä tunnelmissa - Kalamiehet kiittävät
 237. Vihtijärvi T-paitoja voi taas tilata
 238. Huonoja uutisia - ilkivaltaa kylällä
 239. Vihtijärven esitys osakuntaliitoksesta on toimitettu Vihdin kunnalle
 240. Kylälehti on ilmestynyt
 241. Maanpuolustusyhdistykset kilpailevat Vihtijärvellä torstaina 4.6.
 242. Koulun kevätjuhla oli satumainen
 243. Iltapäiväkerhon ohjaaja saa paikan
 244. Päiväkodin kevätjuhlassa kaikki saivat osallistua
 245. Vihtijärveläinen löysi tiensä kotiin
 246. Rokokallio muuntui eräkirkoksi sunnuntaina 24.5.2015
 247. Kun työ on tehty, otetaan rennosti
 248. Vihtijärven Uhka oli jälleen Vihdin paras viestiseura
 249. Lähdetkö puolustamaan Vihtijärven mainetta ja kunniaa?
 250. "Vihtijärven Antiikkiliike" aukaisee ovensa perjantaina 29.5.2015
 251. Kirpputori valmistautuu kesäkauteen - tule mukaan!
 252. Tulevaisuusillassa ideoitiin pienellä porukalla
 253. Kyläläisille avautui oma blogi
 254. Ylimmäisestä odotettavissa suursaaliita
 255. Ennakkoäänestys houkutteli vihtijärveläiset liikkeelle
 256. Kunnanjohtaja vieraili kyläkokouksessa
 257. vihtijarvi.fi-banderolli vetäytyi eläkkeelle
 258. Tuuli vei Alimmaisen jäitä mennessään
 259. Eduskuntavaalien ennakkoäänestys ja Vaalikahvila Vihtijärven koululla sunnuntaina
 260. Vihti ja Nurmijärvi eivät päätyneet kuntaliitokseen
 261. Vihti ja Nurmijärvi päätyivät kuntaliitokseen
 262. Virpojat liikkeellä
 263. Tapahtui lauantaiaamuna kylätalolla...
 264. Kirjoittajakurssi 21.- 22.3.2015 Vihtijärven kylätalolla
 265. Vaalipaneeli oli kaksi tuntia täyttä asiaa
 266. Hiiskulan organisaatiossa muutoksia
 267. Kevään ensimmäiset kukkijat bongattu
 268. Vaalipaneeli torstaina
 269. Runot ja laulut jäivät mieleen
 270. Marttojen järjestämä retki suuntautui Komilammelle
 271. Kevään kylvöt alkoivat jo
 272. Vihdin kylät kokoontuivat yhteiseen foorumiin
 273. Halla 2015 jo 12. palokuntanuorten talvileiri Nummituvalla
 274. Antavatko tulevat päättäjät kylien näivettyä jatkossakin? - Vihtijärvellä järjestetään aiheesta vaalipaneeli
 275. Nummitupa oli suljettu yleisöltä viimeviikonloppuna - Halla 2015 toi satoja nuoria Vihtijärvelle
 276. Kylälehti on taas työn alla
 277. Kyläfoorumi Vihtijärvellä to 5.3.
 278. Perheiden raamattupiiri kokoontuu kappelissa
 279. Perhekerho peruttu ti 10.2.
 280. Nummituvan hiihtoladun ylläpitäjät ärähtävät
 281. Uutta kurssitoimintaa tulossa kylätalolle - maaliskuussa kirjoitetaan
 282. Perhekerho kokoontuu kylätalolla nyt viikottain
 283. Terveiset Vihtijärveltä -kortteja saatavilla
 284. Nummituvan jäällä voi luistella - talkoot ke 21.1.
 285. Nummituvalla pääsee hiihtämään – kävely latupohjalla on nyt pannassa
 286. Osakuntaliitos oli kyläkokouksen pääpuheenaihe
 287. Kunnanjohtajan vierailu Vihtijärvelle siirtyi - kyläkokous silti 15.1.2015
 288. Kyläkoulujen lakkauttamisen seuraukset kiinnostavat japanilaista tutkijaa
 289. Kunnanjohtaja vierailee Vihtijärvellä 15.1.2015
 290. Luistelukentän jäädytys alkaa - älä mene kentälle ennenkuin on valmista
 291. Joulupukki otti selfien Nummituvan pikkujouluissa
 292. Vihtijärven alueen selvityksiin voi nyt tutustua
 293. Avoimet ovet jakoi hanketietoutta
 294. Tiistaikerhossa vietittiin pikkujoulua
 295. Kylätalolla on tällä viikolla avoimet ovet, tervetuloa!
 296. Ylisepässä vietettiin adventtia perinteisesti
 297. Adventin aikana tapahtuu
 298. Pakina: Sammutetaan katuvalot
 299. Vihtijärvi-joulukortit nyt myynnissä
 300. Romeo ja Julia Otalammen koululla
 301. Vihtijärvi TV-uutisissa ti 11.11.2014
 302. Vihtijärvi saa pitää koulunsa!
 303. Markku Pietilä on Vihtijärven uusi edustaja kirkkovaltuustossa
 304. Tärkeä näkökulma koulujen lakkauttamisasiaan
 305. Seurakuntavaalien ennakkoäänestysmahdollisuutta käytettiin Vihtijärvellä
 306. Vihtijärveläinen ääni radiolähetyksessä 5.11.
 307. Valtuutetut eivät ole valmiita ostamaan sikaa säkissä
 308. Koulun vanhempainyhdistys julkaisi lehdistötiedotteen
 309. Kärrintiellä lyhyt katkos torstaina 6.11.
 310. Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkoi ma 27.10.2014
 311. Varpulle valtakunnantason kunniamaininta
 312. Bodypaintingin SM-voitto Vihtijärvelle
 313. Vihtijärvihölkkä juostiin sateisessa säässä
 314. Kunnanvaltuutetut tutustuivat koulumatkoihin
 315. Bernice Brummer jo 50 vuotta kappelikuoron johtajana
 316. "Mitä ihmettä Vihti haluaa?"
 317. Kasvatus- ja koulutuslautakunta käsittelee kyläkouluasiaa
 318. Rokonretki sunnuntaina
 319. Koulun vanhempainyhdistys vetoaa Vihdin kunnan päättäjiin koulun lakkauttamisuhan alla
 320. Nettisivuilla teknisiä ongelmia
 321. Irish night 24.9. klo 19
 322. Kipin kapin kirpparille
 323. Uimarannalla taas ilkivaltaa
 324. Vihtijärven koulun vanhempainyhdistyksen uusi hallitus järjestäytyi
 325. Kyläkouluja koskeva vanhempainilta Vihdissä torstaina 11.9.2014 klo 18
 326. Kadonnut wc-pytyn kansi löytyi
 327. Vihdin palveluverkkoselvitys on luettavissa kunnan kotisivuilta
 328. Elokuussa satoi yli sata milliä
 329. Vihtijärven koulun perinteinen syysretki Kuuseloille
 330. Uimarannan käyttö valvontaan?
 331. Metsästys alkoi Lopentiellä
 332. Kylälle pystytettiin opasteita
 333. Zumba alkaa taas Nummituvalla
 334. Verenluovutus kirkonkylällä ma 25.8.2014
 335. Hiiskulassa harjoiteltiin alkusammutusta
 336. Uusi kouluvuosi alkoi aurinkoisena
 337. Pilateskurssi alkaa Vihtijärvellä
 338. IP-toiminta kaipaa jääkaappia
 339. Teen ja Shakespearen ystävät koolla Ylisepässä
 340. Kulttuuri-illassa tarjoillaan kello viiden tee
 341. Tiistaikerhon jälkijuhannusta vietettiin 26.6.
 342. Juhannusilta Nummituvalla
 343. Uimarannan laituri pääsi veteen
 344. Alakoulun vintiltä löytyi lepakoita ja aarteita
 345. Vihtijärven juniorit pm-viestimestaruusjahdissa
 346. Nummituvan 60-vuotispäiviä vietettiin iloisissa merkeissä
 347. Koululaisten kevätjuhlassa kansainvälistä ohjelmaa
 348. Leader-kyläkahvila ja vinttitalkoot 11.6. klo 16-21
 349. Sirkus Hauskuus saapui kylään
 350. Uusi kylälehti on ilmestynyt
 351. Kylälle saatiin perhepäivähoitaja
 352. Kuuma keli helli kesäkauden avajaisia
 353. Vihtijärven Uhkan voittoisat kunnanmestaruusviestit
 354. Kerholaiset valloittivat uimarannan
 355. Taidekahvila onnistui taas hyvin
 356. Kylän tienvarret nyt roskattomia
 357. Hautausmaan talkoissa infotilaisuus
 358. Tällainen oli vappu koululla
 359. Karttakyselyn vastaukset painottuivat asuinalueisiin
 360. Kirpputorin siivoustalkoot 10.5.
 361. Sauhua ja vanhoja koneita Syökerillä
 362. Kalastusasioita Ylimmäisen järvellä
 363. Joonas ja Romulus -autot Vihtijärvellä ma 28.4.2014
 364. Jäät lähtivät yllättävän aikaisin
 365. Kurki ja kumppanit ovat saapuneet
 366. Terveiset kyläkokouksesta
 367. Kyläkävely avasi silmiä ja tuotti ideoita
 368. Karttakyselyyn on vastattu ahkerasti
 369. Talvileirillä päästiin vielä nauttimaan lumesta
 370. Teatterilippuja koululaisten hyväksi
 371. Kyläkävely lauantaina 29.3. klo 10
 372. Rescue Race -kilpailun huumaa Hämeenlinnassa
 373. Viikonloppuna paljon nuoria Nummituvalla
 374. Kyläkokous lähestyy
 375. Keskiviikon jooga siirtyi torstaille
 376. Joutsenet saapuivat
 377. Lumisade yllätti laskiaisriehavieraat
 378. Marttojen pilkkikilpailu peruttu
 379. Hyvää maaliskuuta!
 380. Laskiaisrieha pidetään huomenna Nummituvalla
 381. Kyläsuunnittelua kartalla
 382. Muutos Vihtijärven asiointiliikenteessä
 383. VITAL hanke etenee - tarvekartoitus on valmis
 384. Videoblogissa liikutaan Hiiskulan maisemissa
 385. Ohjelmanmuutos illan kyläkahvilaan ke 12.2.
 386. Kunnanjohtaja kylätalolla keskiviikkona 12.2.
 387. Kylältä löytyy yrittäjähenkeä
 388. Luistelukenttä suljettu toistaiseksi
 389. Kyläsuunnitelmat Vihdin kylille
 390. Bernice Brummer täytti 80 vuotta
 391. Vihtijärveläisen toimitus kokoontui -apuva!?
 392. Nyt luistellaan!
 393. Martat matkailun lumoissa
 394. Yritysideailta kylätalolla 6.2.
 395. Jääkenttä auki Nummituvalla
 396. Lisää Apua Tietokoneen Käyttöön
 397. Zumbataan vielä kevätkin
 398. Nummituvan pikkujoulut eivät jättäneet kylmäksi
 399. Vihtijärven koulu ja päiväkoti kiinni perjantaina 13.12. sähkökatkon vuoksi
 400. Luistelukenttää jäädytetään
 401. Muistovakka - runoja elämästä -kirja on ilmestynyt
 402. Runo joulusta
 403. Nummituvan pikkujoulu on jo ovella
 404. Manteli löytyi tänä vuonna Stellan lautaselta
 405. Adventin aika alkaa tutuin tapahtumin
 406. Kalankäsittelyoppia saatiin kylätalolla
 407. Rokokota sai piipun
 408. Zumba - mikä kokemus!
 409. Stipendi Vihtijärven VPK:n nuoriso-osastolle
 410. Pop-up-myymälä tuo joulun kylälle
 411. Radiotoimittaja vieraili Vihtijärvellä
 412. Nuortenkerho kylätalolla perjantaina 15.11. klo 18
 413. Kummajaiset kokoontuivat Nummituvalle
 414. Vihtijärveläiset aktivoituivat Facebookissa
 415. Vihtijärven tulevaisuus puhutti kyläkokouksessa
 416. Kurssista apua tietokoneen käsittelyyn
 417. Joulupuoti aukeaa tänä vuonna Yliseppään
 418. Pöllö bongattiin päiväkodilla
 419. Osallistu kurpitsanveistokilpailuun!
 420. Uusi hanke esitellään kyläkokouksessa 28.10.
 421. Vihtijärvihölkän puolimaratonilla reittiennätys uusiksi
 422. VPK ohjeistaa varautumaan myrskyyn
 423. Nummituvalla isänpäivälounas
 424. Rokolle retkeiltiin taas kauniissa säässä
 425. Kursseille mahtuu vielä
 426. VITAL-hanke sai ELY-keskuksen puoltavan päätöksen
 427. Lapset pääsivät kokeilemaan sirkustemppuja
 428. Hurja Halloween-karnevaali 1.11.2013
 429. Tuliset tenorit Musiikkitalossa 06.10.2013
 430. Syystempaus jälleen ensi lauantaina
 431. Uusia palveluita Syökerin Tuvalta
 432. Iivarin hurja seikkailu sai onnellisen lopun
 433. Vastaa pelastuslaitoksen tutkimukseen
 434. Rokolla talkoiltiin taas
 435. Kappelikuoron harjoituskausi alkaa tiistaina 17.9.
 436. Kauden sade-ennätys kasteli perusteellisesti
 437. Härskit hitit soivat Nummituvalla
 438. Ensimmäinen zumba peruttu
 439. Kesäkurpitsasta on moneksi
 440. Kirjastoauto tarvitsee mielipidettäsi
 441. Ja niin nousi Rokolle uusi kota
 442. Perhekerho aloitti uusin voimin
 443. Zumban syyskausi starttaa (ehkä)
 444. Kylänpään kirppikseltä voi löytää aarteita!
 445. Palokunnan syyskausi pyörähtää käyntiin
 446. Päiväkotikin on käynnistänyt syyskautensa
 447. Vihtijärven koulussa kaksi uutta opettajaa
 448. Vihtijärven keskustan peltojen puinti alkoi
 449. Romantiikan ja temperamenttien vivahteita - Vihtijärven Kamarimusiikki 2013
 450. Paikoillanne, valmiit...hep!
 451. Vihtijärven Kamarimusiikki 2013 kiinnostaa - perjantain konsertti on loppuunmyyty
 452. Varovasti uimarannan hyppylaiturilla!
 453. Uimaranta sai huussin
 454. Vanha Rokokota on historiaa
 455. Kahdessa tunnissa kirkasta
 456. Vihtijärven Kamarimusiikki -tapahtuman järjestelyt hyvässä vaiheessa
 457. Tule kokoamaan uimarannalle huussia
 458. Kiljusen herrasväki piipahti koulun pihalla
 459. Vastaa Vihtijärveläisen lukijatutkimukseen
 460. Kylätalolla kirkastetaan näkymiä keskiviikkona
 461. Haitarit soivat uimarannalla
 462. Uimarannalla on nyt hyppylaituri
 463. Juhannusillan tunnelmia Nummituvalta
 464. Kappelissa oltiin kesäisissä tunnelmissa
 465. Juhannuksena kisailtiin perinteisin menoin
 466. Teatteri Perä tulee koulunpihalle 1.7.
 467. VPK:n nuoret leireilivät Valkealammilla
 468. Martat tekivät vanhasta uutta
 469. Kuvia ja juttuja koululaisilta
 470. Ylimmäisen rannalla testattiin taijia
 471. Vihtijärveläisen uusi numero on ilmestynyt
 472. Rokokodan kunnostustalkoot siirtyvät 6.7.
 473. Koulu päättyi kauniissa säässä
 474. Rokokota kuntoon la 6.7.
 475. Uimaranta kesäterään torstaina
 476. Kirppistapahtuma kuvareportaasina
 477. Diakoniatyötä Vihtijärvellä jo yli 60 vuotta
 478. Pihazumbaa jälleen tänäkin kesänä
 479. Tule kokeilemaan taijia 5.6.
 480. Taidenäyttelyn valmistelut käynnissä
 481. Aktiivinen viikonloppu kylällä
 482. Laineet liplattelevat järvissä
 483. Keväisiä talkoita ja myyjäisiä tulossa
 484. Kuntaliitokset puhuttivat kyläkokouksessa
 485. Helatorstaina nähdään historiallisia autoja Vihtijärvellä
 486. Kappelinmäen siivoustalkoot 2.5. klo 17
 487. Kyläkirpputori aukeaa taas toukokuun lopussa
 488. Metalliromua kerätään kylän hyväksi
 489. Tervetuloa Vihtijärven kyläkokoukseen to 18.4.2013
 490. Innostu kirpparitoiminnasta kylän hyväksi
 491. Vinkki tv-ohjelmasta
 492. Rokokota kaipaa kunnostusta
 493. Koulunmäen parkkitilanne helpottuu
 494. Mielensäpahoittaja toi hyvää mieltä tiistaikerhoon
 495. Kevät tulee, kevätpuoti on täällä!
 496. Miten vietät pääsiäistä?
 497. Tiistaikerhossa on Mielensäpahoittaja 2.4.
 498. Laturetkellä tarjoiltiin konjakkia
 499. Noidat liikkeellä Vihtijärvellä
 500. Lastentarvikkeiden kirpputori järjestetään toukokuussa

Klikkaamalla lisätietoja