Kun jotain loppuu, niin jotain alkaa

Kylätalon investointihanke päättyi

Vuoden 2012 loppuun päättyi kylätalomme toinen investointihanke. Kylätalomme on nyt hyvin varusteltu kaikenlaista toimintaa varten. Pöydät ja tuolit sekä tuolihissi ovat olleet jo monessa tilaisuudessa käytössä.

Suurin talkoourakka oli verhojen teko. Onneksi löytyi neulaajia ja silittäjiä ompelijan avuksi talkoisiin. Myös kirjaston hyllyt kohosivat hienosti naisenergialla. Keittiö taas sai miesten voimin oikein hienon saarrekkeen. Verhojen tankotalkoita järjestettiin useampaakin otteeseen ja lopulta kaikki ikkunat saivat tankonsa. Saliin lisäksi laitettiin pimennysverhot, jotta kokouksissa aurinko ei pääse häiritsemään esitysten näkyvyyttä 51" televisiostamme.

Hankkeesta tehtiin Ykkösakselille loppuraportti, jonka liitteenä oli kuvakollaasi kylätalolta ja verhotalkoista. Siitä näkyy vähän, mitä kaikkea uutta kylätalolle saatiin. Tässä alla vielä muutama otos erikseen.

Eija ja Eila neulauspuuhissa. Ompelukoneeni sai paljon töitä, yhteensä 18 verhoa! Seija silittää siististi.

VITAL alkaa

Kylän ja sen palvelujen kehittämiseen tähtäävä VITAL-hanke on alkumetreillään ja siihen liittyen kävimme Kaarinan kanssa Irlannissa. Haimme sieltä kansainvälistä kumppania, jonka kanssa voimme vaihtaa tietoja ja oppia uutta puolin ja toisin. Reissu oli tiivistahtinen ja jatkuvan englanniksi kommunikoimisen takia vaativa, mutta myös oikein antoisa. Matka avasi silmiä ja toi näkemystä laajasti. Oli helpottavaa huomata, että muuallakin painitaan samojen ongelmien kanssa ja että niihin saattaa yhteistyöllä löytyä uusia, luoviakin ratkaisuja.

West Cork Leader ja Goleenin kylä olivat kiinnostuneita yhteistyöhön kanssamme ja nyt odottelemme, että he saavat oman hankkeensa liikkeelle. Saattaa olla, että saamme lähiaikoina vieraita kylälle Irlannista!

Kokous Goleenin omassa "kylätalossa", jossa myös 10 pingispöytää ja jalkapallokenttä.
Lounaalla käytiin ihan mielettömissä maisemissa, ravintolassa joka mainitaan Michelin-oppaassa. Goleenin kylänraitti. Kylässä on 250 asukasta ja 3 pubia. Ihmettelivät isosti meidän tilannetta.
Kyläkoordinaattori at the most southwest point of Ireland.

Uusi Vihtijärveläinen

Nyt on alkanut myös uuden Vihtijärveläinen -lehden työstö. Mediatiimi on taas intoa puhkuen lähtenyt lehden tekoon ja hienoja ideoita on jo syntynyt. Silti otamme mielellämme vastaa juttuaiheita ja ideoita, sekä myös uusia toimittajia ja ihan valmiita juttuja. Tervetuloa mukaan lehden tekoon!

Iloista ja valoisaa kevättalvea!

AnuN

7.2.2013

Klikkaamalla lisätietoja