Kylätalollamme on nyt tuolihissi!

Keskiviikkona 13. kesäkuuta oli kyläkoordinaattorilla kiireinen päivä. Aamulla tein aamupalaa Vihdin kunnan ympäristö- ja kaavoitusihmisille, jotka tutustuivat koulu- ja kylätaloomme samalla reissulla kun kävivät kartoittamassa mahdollisia rakennuspaikkoja Kytäjän suunnalla. He olivat oikein mukavaa väkeä ja kyselivät kovasti Vihtijärvestä ja sen historiasta. Ja tietysti kehuivat kaunista kouluamme!

Kun kaavoitusihmiset kymmeneltä lähtivät, tuli kylätalolle taas tuttu hissimies, tällä kertaa apupojan kanssa. Kun siirsimme hissin paikan tieltä kaapin pois, paljastui takaa "salaluukku" portaiden alle. Aarteita ei löytynyt, vaan muutama vanha maalipönttö. Mutta nyt saimme hissin pistokkeen ja laturin asennettua kauniisti sinne kaappiin piiloon. Toimistohommien välissä kävin uteliaana aina vähän vilkaisemassa miten hissin kaide pikkuhiljaa kapuaa portaikkoon.

Ja sillä aikaa kun kävin kotona leipomassa kyläkahvilaa varten, niin hissi oli jo asennettu! Kolmen aikaan kun kiiruhdin takaisin kyläkahvilaa valmistelemaan, niin siellä hissi jo oli paikoillaan. "Nyt olisi käyttökoulutuksen aika!", totesi hissimies. Onneksi ohjeet olivat melko helpot, koska jännitykseltäni en olisi ehkä vaikeita juttuja sisäistänyt. Minä sain siis suorittaa ensimmäisen koeajon ja on se vaan vinkeä laite! Kyläkahvilassa se sai jo koekäyttäjiä useammankin.

Kaarina alhaalla lähdössä. Eija Sinikka meossa ylöspäin. Riitta onnellisesti ylhäällä.

Ennen kyläkahvilan alkua kävimme Kuuselan Anun ja Eija Sinikan kanssa vielä kierrättämässä uutta kunnanjohtajaa katsomassa kylän eri paikkoja. Nummituvalla Harri Hampori näytti Sami Miettiselle taloa ja kertoi VPK:n toiminnasta. Kappelia käytiin myös kurkistamassa sisältä ja sitten kierrettin Hiiskulan ja kyläkeskustan kautta koululle takaisin. Hiiskulassa oli sopivasti vanhojen autojen kokoontuminen, joten sielläkin näimme tapahtuman samalla.

Kyläkahvilassa Kaarina PullinenRiitta Rinne ja Kirsi Korpiniitty laittoivat kaiken valmiiksi ja ihanasti auttoivat myös siivouksessa keskustelutilaisuuden jälkeen. Kyläkahvilasta olikin jo luettavissa Kaarinan juttu, joka vielä tiristettiin pitkän päivän päätteeksi. Oli aivan ihana työntäytteinen päivä!

Kaikkia osallistuneita kiittäen,
AnuN

Klikkaamalla lisätietoja