Helmikuu 2014: Kimmo Kataja, 33

 
Tässä on uusi vihtijärveläinen perhe: Julius, Kimmo, Jerry ja Piia.

Tuoreet kyläläiset viihtyvät Hiiskulassa 

Vastaanotto on heti ovella lämmin ja vauhdikas. Perheen kolme koiraa pitävät huolen siitä, ettei sisään astuva jää huomaamatta. Lapset Julius, 6, ja Jerry, 2, hoitavat huolella oman osuutensa: omat taidonnäytteet suuresta Lego-rekasta esitellään. Puuhella hohkaa vielä aamuisen lämmityksen jäljiltä.

Kimmo Kataja, 33 ja Piia Hiltunen, 31, lapsineen ovat asuneet Vihtijärvellä, Hiiskulan Suontolassa, nyt puoli vuotta. Koko perhe nauttii hiljaisuudesta ja omasta rauhasta, joka Hyvinkäällä kerrostaloasumisen jälkeen on varmasti helppo kokea.

He olivatkin ehtineet jo puolitoista vuotta etsiä rauhallisempaa paikkaa, kunnes Kimmon veljen tyttöystävä vinkkasi Piialle paikasta ja tori.fi välitti yksityiskohtaisemmat tiedot vuokrattavana olevasta Suontolasta.

Vihtijärvi oli heille jo ennestään tuttu paikka, sillä Kimmon mummola oli aikanaan Nybackassa ja papan kanssa on kalastettu Ylimmäisellä kolmevuotiaasta asti. Parhaat syönnit on koettu niin ikään Ylimmäisellä, vaikka suurin saalis, 12-kiloinen lohi on nostettu Tenolta. Tutut kalavedet ovat muuton jälkeen siis pyörämatkan päässä ja sukujuurille on helppo palata.

Molemmat heistä ovat selkeän tyytyväisiä Vihtijärvellä asumiseen. Syökerin uimaranta saa kovasti kiitosta. Ainoa keksitty kehittämisen paikka löytyi Vihtijärventieltä ajatellen lasten tulevaa koulumatkaa. Katuvalot ja alhaisempi nopeusrajoitus laitettiin tilaukseen, jotta Julius ja Jerry voisivat turvallisesti tuon matkan tulevaisuudessa taittaa. Joulukuisen sähkökatkoksen aikaan perhe lähti vielä evakkoon, mutta luultavasti hekin oppivat pian siitä selviytymisen salat. Piian sanoin ”Siperia opettaa”.

Työkseen Kimmo toimii logistiikkatiiminvetäjänä Altialla, Rajamäen viinatehtaalla, joka tipattomana tammikuuna lähettää ”vain” reilu 200 000 ja jouluna 1,5 miljoonaa pulloa alkoholijuomia päivässä ympäri Suomea. Nyt vuoden hiljaisempana aikana varastoon tehdään muutoksia, joten tällä hetkellä projekti sitoo työpaikalle normaalia enemmän.

Harrastuksena kalastusta enemmän aikaa vievät autot. Kimmon talli löytyy Hyvinkäältä, jossa hän kavereineen laittaa kuntoon käyttö- ja esittelyautoja. Tämä harrastus on ollut osana elämää jo yli 18 vuotta ja tuning-autojen kanssa on kierretty mm. American Car Show, HTS - Hifi & Tuning Show, Radalle.com -ratapäivillä ja muissa alan tapahtumissa ympäri Suomea. Aiemmin Kimmo toimi Vision cars -clubissa aktiivijäsenenä. Klubi oli mukana järjestämässä Eurocruising-tapahtumaa Hakuninmaalla. Rakkain palkinto omasta tuunauksesta on tullut Hernesaaressa järjestetyssä X-treme Hot Nigths -tapahtumassa, jossa näytillä olivat myös The Fast and the Furious -leffasta tutut ajokit. 


Viritettyjä autoja. Kuva: Kimmo Kataja

Lisämausteen autoharrastukselle on antanut valokuvaus. Kuvauskalusto on hankittu nimenomaan tätä lajia varten. Suurin painos omista kuvista on autotapahtumissa mukana kiertänyt banderolli, joka oli metrin korkea, neljä metriä leveä ja koostui yhteensä 160:sta yhteen sulautetusta kuvasta. Osa kuvista on päätynyt Tuning-lehden sivuille.
Kun harrastusten takia värjätään hiukset vaikka vihreäksi, on selvää, että huumori on miehelle elämässä kantava voima. Niin on musiikkikin, sillä autoissa pitää olla musiikkivehkeet viimeisen päälle. 

(Teksti ja kuva: Marjo Kotaviita)

Kuukauden kyläläinen -sarjassa tutustutaan Vihtijärven asukkaisiin. Valinta kuukauden kyläläiseksi ei edellytä erityisiä ansioita, saavutuksia tai sirkustemppuja. Riittää, että asuu kylällä - tai liittyy jotenkin kylän elämään. Ketä toivoisit kuukauden kyläläiseksi? Tee ehdotus toimitukselle tässä linkissä. Itseäänkin saa ehdottaa. 

Klikkaamalla lisätietoja