Tammikuu 2014: Joona Järvenpää, 7

Ahkera liikuntakerholainen palkittiin


Tammikuussa on kylän kotisivuilla viime vuosina tutustuttu vähän paremmin henkilöön, joka on palkittu joulukuussa Nummituvan pikkujoulussa. Tänä vuonna esittelemme toisen Uhkan palkitsemista ahkerista liikuntakerhossa kävijöistä.

Lopentien varrella Ketolassa asustava Joona Järvenpää, 7, on kaikin puolin aktiivinen poika. Ahkera liikuntakerhossa kävijä käy myös pelaamassa sählyä Nummituvalla. Mieluisinta liikuntakerhon leikeistä on ehdottomasti hirvenmetsästys. Ihan oikeista liikuntalajeista pitää Joona tietenkin myös, lempilaji on kyllä sen kauemmin miettimättä juoksu. ”Nummituvan pikkujoulu oli mukava tapahtuma, kohokohta oli tietenkin joulupukin vierailu”, muistelee Joona ja esittelee sekä uuden hienon pokaalinsa että syksyn aikana voitetut mitalit, joita onkin kertynyt jo useita.

Joona aloitti syksyllä koulun, joten nyt on takana ensimmäinen lukukausi koululaisena. Mitkä ovat vaikutelmat? ”Koulussa on kivaa”, kertoo Joona. ”Matikka!”, tulee hetkeäkään miettimättä kun tulee kysymys lempiaineesta. ”Discossa on kanssa hauskaa”, tuumaa Joona ja toteaa että alun arastelun jälkeen kun paremmin tutustuttiin, kuudesluokkalaisetkin ovat kivoja, vaikka vähän isompia.

Juuret Vihtijärvellä

Joona muutti Marja-äidin ja Jokke-isän kanssa Vantaalta Vihtijärvelle aivan pienenä. Perheeseen kuuluu myös 4-vuotias pikkuveli Veeti. Mutta hetkinen: kun jutellaan vähän tarkemmin, huomataan että Joona onkin oikeastaan jo viidennen polven vihtijärveläinen! Joonan äiti on viettänyt lapsuutensa vapaa-ajat Ketolassa ja mummin kesäpaikka, Kotiranta, oli jo mummin papalla, rakennusmestari Urastolla.

 
Joona rakentelee mielellään.
   

Vapaa-aikana Joona touhuaa mielellään isän kanssa. Kotona on puulämmitys, joten puuhommia kyllä riittää. Piha- ja remonttihommat sujuvat myös. Toimittaja ihastelee Joonan huoneessa vallitsevan järjestyksen lomassa olevaa hienoa legotaloa - sekin on isän kanssa tehty. Oma huone on huippupaikka - se taipuu nimittäin tarvittaessa myös discoksi; oikea valo- ja musiikkiviritys vaan, niin tunnelmiin pääsee vaivatta!

Koulun ja kaiken muun touhun lisäksi on kuitenkin yksi harrastus yli muiden: VPK. Sieltä ei Joona halua jäädä pois mistään hinnasta, tämä harrastus on niin mukava. Jossain vaiheessa kohtaamista, keskustellessamme mahdollisista tulevaisuuden näkymistä, toteaa Joona varovasti, ettei palomiehen ammatti ole aivan poissuljettu.

(Teksti: Kaarina Pullinen, Kuvat: Jokke Järvenpää)

Kuukauden kyläläinen -sarjassa tutustutaan Vihtijärven asukkaisiin. Valinta kuukauden kyläläiseksi ei edellytä erityisiä ansioita, saavutuksia tai sirkustemppuja. Riittää, että asuu kylällä - tai liittyy jotenkin kylän elämään. Ketä toivoisit kuukauden kyläläiseksi? Tee ehdotus toimitukselle tässä linkissä. Itseäänkin saa ehdottaa.

Klikkaamalla lisätietoja