Seppo Tapaninen, 55

Toukokuussa kylän kotisivujen toimitukseen saapuneessa viestissä toivottiin kuukauden kyläläiseksi Seppo Tapanista. Hyvä idea! Koulun Vanhempainyhdistyksen aktiivi onkin jo monelle tuttu kasvo esimerkiksi koulun myyjäisten makkaranpaistajana, mutta mitä tapahtui ennen Vihtijärvelle muuttoa? Siispä Hiiskulaan kyselemään. Samalla hoituu vanhempainyhdistyksen vuosikokouksen pöytäkirjan tarkistus.

Seppo onkin Ålannista!

Sepon isä oli kelloseppä, jonka tarkoitus oli lähteä 1950-luvulla nuorikkonsa kanssa Keski-Euroopan ”kellokentille”. Perheenlisäystä oli tulollaan ja matka katkesi Tanskaan, kun Sepon vanhempi veli syntyi. Perhe päätti sittenkin asettua Suomeen ja Sepon isä sai työpaikan Maarianhaminasta. Seppo ja kaksoissisko syntyivät siis Ahvenanmaalla. Vuonna 1960 päättivät vanhemmat palata Manner-Suomeen ja niinpä suomen ja ruotsin sekoitusta puhuva  3-vuotias Seppo perheineen muutti Hyvinkäälle.

Elektroniikka-asentaja kuuntelee radiota ja juo kahvia

Hyvinkäällä Seppo asui myös ennen Vihtijärvelle muuttoa ja käy siellä edelleen töissä. Mitä tekemässä? Tähän vastaa tytär Tuuli, 11: ”Aina kun soitan isälle töihin, se kuuntelee radiota ja juo kahvia”. Oikeasti Seppo on elektroniikka-asentaja ja asentaa junaelektroniikkaa – on tehnyt sitä työtä jo 37 vuoden ajan. Junaelektroniikkaa voi asentaa ihan hyvin radio päällä. Kahviaika muuten taitaa ajoittua usein koulun päättymisen aikoihin.

Kun puhe kääntyy harrastuksiin, kertoo kuukauden kyläläisemme harrastaneensa nuorempana valokuvausta. ”Se oli ennen digi-aikaa. Nykyään vietän vapaa-aikani lähinnä lasteni kanssa ja valokuvaukseen meidän perheessä on erikoistunut Tuuli”, toteaa Seppo iloisena. Hiiskulan Väensaunarakennuksen päätykuistilla pyörähtävät Tuulin lisäksi vanhempi tytär Janika, 13 sekä Arttu-kissa. ”Vihtijärvellä, Hiiskulassa, on hyvä asua”, sanoo Seppo eikä näe ongelmana sitä että palveluja ei ole tarjolla kotiovella. ”Tyttöjen kasvaessa olisi lisätila tietysti paikallaan, mutta eiköhän tässä vielä huonekalujärjestelyillä pärjätä”.

Kuukauden kyläläinen –palstaa kylän kotisivuille Seppo kehaisee: ”Ihmisiä kyllä näkee kylällä, mutta on hauska kuulla myös tarinoita kasvojen takana”.

4.10.2012 Teksti ja kuvat: Kaarina Pullinen

Kuka sinun mielestäsi ansaitsisi seuraavan Kuukauden kyläläinen -tittelin? Ehdota ja perustele toimitukselle! Itseäänkin voi ehdottaa.

Klikkaamalla lisätietoja