Roope Korpiniitty, 11

 

  
Roope ja Ripi-kissa.

Alkaisi jo se kesä

Jos luulit tietäväsi, minkälainen on Suomen suvi, luulit väärin. Vihtijarvi.fi:n heinäkuun kasvo Roope Korpiniitty, 11, kertoo nyt, ettei suvi ole kolea ja sateinen. Normaali kesä on nimittäin lämmin, ja se alkaa jo toukokuun puolivälissä.

"Silloin on jo kovasti helteitä, kun alkaa kesäkuu. Juhannuksena on lämpimiä uimavesiä ja heinäkuussa todellisia helteitä", Roope sanoo. Sellaisia olivat kesät, kun Roope oli pieni. Ne loppuivatkin vasta syyskuussa.

Tämä kesä on alkanut nihkeästi, eikä Roope ole vielä rampannut uimassa Syökerin rannassa, kuten tavallisesti. Sää ei silti kesäpojan tunnelmaa pilaa, sillä viidennen luokan aloittava Roope Korpiniitty on melkoinen lukumies. Hän pitää erityisesti Narnia-sarjan fantasioista ja yllätyksellisyydestä, mutta lukee huolella myös muun muassa Tieteen kuvalehteä. Heti kun asia nousee puheeksi, Roope referoi tiedelehdestä muutaman kiintoisan artikkelin, ihan ulkomuistista.

Moni vihtijärveläinen muistaa myös Roopen esittäneen sketsejä Silvastin Jannen kanssa Nummituvan juhannusjuhlilla. Näytteleminen onkin hänen intohimonsa. Roope käy Klaukkalassa teatterikerhoa, jonka jäsenet esiintyivät keväällä valtakunnallisilla Spotti-lastenteatteripäivillä. Roope oli Fedja-setä -näytelmässä posteljooni Petshkin. "Parasta on ehkä se, kun saa esittää ja näyttää ihmisille jotain."

Kotona parasta on kuitenkin Ripi. Roopen ystävä on 16-vuotias kissa, joka on saanut nimensä Rip Kirby -sarjakuvan mukaan. Perheeseen voisi sanoa kuuluvan Ripin, äidin ja isän lisäksi myös mummu ja pappa, jotka asuvat hekin Vihtijärvellä.

"Lomalla olen lähtenyt sotkemaan pyörällä mummulaan aina Serranon perheen jälkeen. Siellä saa aina sellaista perinneruokaa. Erityisen hyvä ja mainittava on mummun nakkisoosi ja perunamuusi. Sitä ei ole mikään soossi vielä voittanut." Pappa pystyy puolestaan tekemään Roopen mukaan ihan mitä tahansa, jos hänelle antaa pahvia, ilmastointiteippiä ja nippusiteitä. Niin syntyy vaikka silinterihattu tai tykki, uskokaa tai älkää!
 

Opettaja saisi panostaa näytelmiin

Ainakin Roopen kesä sujuu siis mukavasti, satoi tai paistoi. Mutta lopulta lomakin loppuu ja alkaa koulu, tällä kertaa uuden opettajan komennossa. Toivooko Roope yläluokkaan sitten mies- vai naisopettajaa?

"Molemmat käy", hän vakuuttaa. "Kunhan on ymmärtäväinen, osaa olla lasten kanssa ja pitää kuria, ei liian tiukkaa kuitenkaan." Sen lisäksi koulussa pitäisi Roopen mielestä keskittyä enemmän ilmaisuun, jota on tähän saakka ollut "laimeasti".

Siinäpä eväitä Vihdin kunnalle, kun siellä etsitään kylälle uutta opettajaa. Open pitäisi siis ainakin saada aikaiseksi enemmän näytelmiä kuusijuhlaan.

  

03.07.2008 Aku Ahlholm, teksti ja kuva

Klikkaamalla lisätietoja