Seija Siltala, 38

Positiivisella asenteella eteenpäin


Jo nuorena tyttönä Seijalla oli selkeä unelma. Hän halusi asua maalla ja perustaa perheen. Järvenpääläisen Seijan unelma toteutui, kun hän tapasi tulevan aviomiehensä Jari Siltalan. Ensin toteutui haave perheestä ja pari vuotta myöhemmin myös toive asua maalla. Hiiskulasta vapautui sopivasti Siltalan perheelle vuokra-asunto ja siitä se sitten alkoi, maalaiselämä. Yksi syy Seijan toiveeseen muuttaa maalle, on hänen rakkautensa metsään. Kesällä metsästä kerätään marjat ja syksyisin sienet. Ja mikäpä olisikaan mukavampaa, kuin kävellä tai hiihdellä metsässä. 


Tällä hetkellä Seija asuu yhdessä miehensä ja neljän lapsensa Elinan, Matin, Ollin ja Ainon kanssa Jokipellon tilalla Kauriinpolulla. Varsinkin nuoremmille vihtijärveläisille Seija on tuttu, sillä hän työskentelee Vihtijärven ala-asteella koulunkäyntiavustajana. Seija on tykännyt kovasti uudesta aluevaltauksestaan, vaikka alkuun hieman töiden aloittaminen jännittikin. 

Neljän lapsen äidin elämä on kiireistä, mutta silti Seijalla on aikaa myös itselleen. Käsillä tekeminen on Seijalle rakkainta. Ellei hänellä ole käsissään kutimia tai kirjaa hän joko laulaa V-duuri kuorossa, maalaa akvarelleja Vihtijärven  taidekerhossa tai tekee tiffany-lasitöitä. "Minulla on hyvä ystävä Nummelassa, jonka luona saan käydä tekemässä tiffany-töitä." Seija kertoo. Seijan varastoissa on upeita lasitöitä, joita hän vaihtaa vuodenaikojen mukaan. Upean väriset taidokkaat työt hehkuvat ikkunoista tulevassa valossa. Seija on myös myynyt tiffany- ja muita käsitöitä muun muassa Vihdin kirkonkylän vuosisata -markkinoilla.

Osa harrastuksista on jäänyt taustalle jo kiireisen perhe-elämänkin takia. Yksi tällaisista harrastuksista on valokuvaus. Miehensä Jarin kanssa hän on harrastanut muun muassa lentokuvausta. Seijan ottamia lentokuvia on nähtävissä esimerkiksi Vihdin Kruunu -kirjassa ja löytyypä hänen ottama kuva Vihtijärven omilta nettisivuiltakin, jota pääsee ihastelemaan tästä linkistä. "Toiveissa olisi, että saisin jossain vaiheessa hankittua uuden digi?järjestelmäkameran ja voisin jatkaa valokuvausharrastusta nykyistä aktiivisemmin." Seija jatkaa.

Seijan iloinen ja positiivinen elämänasenne näkyy myös kuvaustilanteessa. Kuvaaja pyytää kuukauden kyläläistämme seisomaan lumisten puiden katveessa ja rämpimään polviaan myöten lumessa kuvauspaikalle. "Tiedätkö, ajattelin juuri ehdottaa jotain tämän tapaista kuvaa!" Seija huudahtaa. 

02.02.2012 Teksti: Sari Ahvenharju,  kuva: Juha Ahvenharju

Klikkaamalla lisätietoja