Myrsky Virmavirta, 10

Myrsky Virmavirran lempikirjoja ovat Harry Potterit, Percy Jacksonit ja Michael Enden Tarina vailla loppua.

 

Jukolan pihassa on Myrskyn lukukivi

Innokas lukija löytää aina ajan ja paikan romaanille. Myrsky Virmavirrallakin on kotonaan Jukolassa muutama suosikkipaikka. Paras on oma sänky, jossa voi pötkötellä kyljellään. Kirjakin saa maata lukijan vieressä sängyllä, sillä se on yleensä painava.

- Hyvä, jos kirjassa on sata sivua, mutta mieluiten luen kirjoja, joissa on ainakin kaksisataa sivua, Myrsky määrittelee.
Tärkeintä on, että on hiljaista. Joten jos pikkusiskot tulevat yhteiseen huoneeseen, Myrsky pakenee vaikka pihalle, jossa odottavat riippumatto - ja ikioma lukukivi.

Kauhu toi voiton kirjaprojektissa

Ahkera lukija myös kirjoittelee. Kotona on tietokoneella tallessa jo kakkosluokalla aloitettu keskeneräinen tarina. Sen Myrsky kirjoittaa ehkä joskus valmiiksi.

Se ei ole kovin hyvä tarinana, mutta voisin kirjoittaa uudestaan ainakin samasta aiheesta. Koulun kirjaprojektissa Myrsky kokeili tänä keväänä kauhutarinan rakentamista. Romaanin nimeksi tuli Vampyyrin yö, sillä tarinan pahiksena vampyyri, jolla on kavala katse ja pahat aikeet. Päähenkilö Katie joutuu käyttämään kaiken neuvokkuutensa, että saa estettyä vampyyrin suunnitelman surmata Katien poikaystävä.

- Tykkään kauhusta. Luen vampyyritarinoita ja minulla on vampyrologiakin. Kun opettaja kertoi kirjojen tyylilajeista, halusin ottaa kirjaani mukaan myös romantiikkaa ja fantasiaa, Myrsky kertoo.

Romaani onnistuikin niin hyvin, että Myrsky sai projektin loputtua siitä pääpalkinnon.

- Kirjan teossa mielikuvitus vei mukanaan melkein itsestään. Vaikeinta oli pitää mielessä oikeinkirjoitussäännöt, hän muistelee.

11.07.2011 Merja Aakko

Klikkaamalla lisätietoja