Tammikuu 2017: Henry Hampori, 15


Henry Hampori (toinen oikealta) pokkasi Vuoden nuoriso-osastolaisen pystin Nummituvan pikkujouluissa.

Tammikuun vihtijärveläinen on Henry Hampori , 15-vuotias nuorimies. Henry asuu Vihtijärvellä äidin ja isän kanssa täysin remontoidussa ”Hamporien pääpaikassa”. Henryn rippijuhliin juuri sopivasti viime kesänä valmistunut talo on kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Lähellä saman katon alla asuu myös Annikki-mummo. Isoveli Anssi ja isosisko Heidi ovat jo aikuisia ja muuttaneet lapsuudenkodistaan maailmalle. Anssin 3-vuotias Aksu-poika vierailee kuitenkin usein mummolassa ja on erityisesti Henryn silmäterä. Aksun keltainen leikkitraktori löytyi nytkin keittiön pöydän alta. Ja kuinka ollakaan, Aksun traktorissa oli aurausvarusteet … Miksikö? Kuulette tuonnempana.

Henry käy viimeistä vuotta koulua Otalammen yläasteella ja haaveena on sen jälkeen mennä Rajamäkeen työtehoseuran metsäalan koulutukseen. Peruskoulutus kestää 3 vuotta ja erikoistumisvuodet tulevat sen lisäksi.
Henry on aktiivisesti mukana Vihtijärven VPK:n nuorten toiminnassa ja viime joulukuussa Nummituvan pikkujouluissa Henry palkittiinkin vuoden 2016 nuoriso-osastolaisena. VPK:ssa Henry on ollut mukana jo 9 vuotta ja on suvun vapaapalokuntalainen kolmannessa polvessa. VPK:ssa nuoret ovat mukana tilanneharjoituksissa, joihin kuuluvat mm. liikenneonnettomuusharjoitukset. Lisäksi he harjoittelevat letkujen rullausta (letkun kelausta) ja kiepitystä (letkun laittamista kaksinkertaisena rullalle) sekä osallistuvat myös ensiapukoulutukseen. Kaikkiaan Vihtijärven VPK:n nuoriso-osaston toiminnassa on tällä hetkellä 22 nuorta mukana. Itsestään selvää on, että Henry eli Henu suorittaa aikanaan vaadittavat sammutustyökurssit ja täytettyään 18 vuotta siirtyy tositoimiin lähtevien vapaapalokuntalaisten ryhmään. Eräs nuorten vapaapalokuntalaisten tärkeä jokavuotinen tapahtuma on Uudenmaan pelastuslaitoksen kesäleiri. Joka neljäs vuosi leiri on jopa kansainvälinen suurtapahtuma. Kaikilta muilta, paitsi viime kesältä, Henryllä on muistona leiripaita.

Viime kesänä Henry oli sen sijaan rippileirillä. Kummitädiltään hän sai rippilahjaksi sekä mopo- että traktorikortin, ja siksi Aksulla on nyt myös aurauskalustoinen leikkitraktori. Henry näet on lupautunut isänsä kanssa pitämään osaltaan huolta Nummituvan luistinradan aurauksesta ja infoaa luistelijoita kylän facebook-ryhmässä jään kunnosta.

Henulla ja isällä on myös toinen yhteinen harrastus. He pyrkivät aina pääsiäiseksi laittamaan hienon Dodge Polaran, vuosimallia 1966, liikenteeseen ja lähtevät sillä sitten yhdessä Helsingin messukeskukseen Car Show’ta katsomaan.

Mopokortin myötä Henry on kaveriensa kanssa aloittanut yhteisen mopojen huolto- ja korjausprojektin. Paljon he eivät vielä viime kesänä ehtineet kylällä mopoillaan ajelemaan, mutta ensi kesänä siihen onkin jo hyvät mahdollisuudet. Mukavaa on poikien yhdessä puuhastella mopojensa kimpussa!Traktorikortti hyppysissä.

 

(Teksti Soile Petrell, kuvat Soile Petrell ja Juha Ahvenharju) 

Klikkaamalla lisätietoja